Foto: DELFI
Divi ASV Narkotiku apkarošanas administrācijas (DEA) aģenti pagājušajā nedēļā Hondurasā nošāvuši narkotiku pārvadāšanā aizdomās turētu lidmašīnas pilotu, atsaucoties uz DEA, vēsta raidsabiedrība BBC.

Incidents noticis 3. jūlijā, kad DEA aģentu un Hondurasas tiesībsargājošo iestāžu izsekota lidmašīna nokritusi Hondurasas austrumos.

Aģenti lidmašīnas nokrišanas vietā uz dienvidiem no Katakamasas atraduši divus pilotus. Viens no tiem bijis ievainots un ticis sagūstīts. Otrs ignorējis rīkojumu padoties un ticis nošauts pēc tam, kad rādījis "draudošus žestus", BBC pastāstīja DEA pārstāve.

Avarējušajā lidmašīnā atrasti aptuveni 900 kilogrami kokaīna.

Kopš aprīļa Hondurasas un ASV amatpersonas ir pastiprinājušas cīņu pret nelegāliem narkotiku pārvadājumiem pa gaisu. Jūnijā DEA aģenti nošāva aizdomās turētu narkotirgotāju Hondurasas ziemeļos, bet ar Hondurasas policiju kopīgā reida maijā nogalināti četri cilvēki. Vietējie iedzīvotāji tad stāstīja, ka nogalinātie bijuši nevainīgi pasažieri, kas naktī braukuši ar laivu, vēsta BBC.

Narkotiku tirdzniecības apkarošanas operācijās piedalās seši ASV helikopteri un DEA aģentu komanda, kas strādā kopā ar Hondurasas policiju, aģentūrai AP pastāstīja ASV amatpersona Hondurasā.

Hondurasa ir nozīmīgs posms narkotiku kontrabandas ceļā no Dienvidamerikas uz ASV, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!