ASV ir aizliegušas Ķīnas ziņu aģentūrai "Sjiņhua" ievākties ēkā, kuru tā nopirkusi netālu no Pentagona, un kāds kongresmenis otrdien nosauca šo pirkumu par mēģinājumu uzbūvēt "spiegošanas torni".
Aģentūrai ir paziņots, ka tās darbinieki nedrīkst ierasties šajā ēkā 60 dienas, kamēr tiks izskatīts tās iegādes pieteikums, paziņoja Valsts departamenta preses sekretārs Filips Rīkers.

Saskaņā ar Vašingtonas amatpersonu teikto, "Sjiņhua" ir pārkāpusi Likumu par ārvalstu misijām, pēc kura Ķīnai vajadzēja paziņot par savu nodomu iegādāties nekustamu īpašumu ASV.

ASV Valsts departaments pirmdien saņēma ar 22.maiju datētu vēstuli no Ķīnas vēstniecības, kurā bija paziņots, ka "Sjiņhua" plāno pirkt šo ēku.

Valsts departaments uzstāj, ka šāda vēstule netika saņemta maijā, lai gan Ķīna apgalvo, ka vēstniecība tādu ir nosūtījusi.

ASV kongresmoņiem ir bažas, ka blokmāja var kļūt par "spiegošanas torni, kas būtu ideāli piemērots militāro noslēpumu iegūšanai", jo Ķīnas spiegi varētu iegūt datus no Pentagona datoriem, atkodējot elektroniskos impulsus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!