Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins svētdien ieradies iepriekš neizziņotā vizītē Afganistānā, paziņojusi augsta ranga Afganistānas amatpersona un vēsta mediji.

Ostins tiksies ar Afganistānas prezidentu Ašrafu Gani un citām augsta ranga Afganistānas amatpersonām.

ASV aizsardzības ministrs ieradies Afganistānā pēc vizītēm Japānā, Dienvidkorejā un Indijā.

ASV prezidents Džo Baidens trešdien demonstrētā intervijā brīdināja, ka būtu grūti izvest ASV karaspēku no Afganistānas līdz 1.maijam, ko paredz Donalda Trampa prezidentūras laikā noslēgtā ASV vienošanās ar talibiem.

Katarā noslēgtā vienošanās paredz, ka ASV līdz 1. maijam izvedīs visu savu karaspēku no Afganistānas, savukārt talibi piekrita miera sarunām ar Gani administrāciju un apsolīja nepieļaut, ka viņu teritoriju izmantotu "teroristi".

Talibi piektdien paziņoja, ka gadījumā, ja ASV neizvedīs savu karaspēku no Afganistānas līdz 1. maijam, pērn Dohā noslēgtā ASV un talibu vienošanās faktiski būs anulēta.

ASV mediji iepriekš ziņojuši, atsaucoties uz avotiem, ka Baidens izskata vairākus variantus tam, cik ilgi ASV karavīri varētu uzturēties Afganistānā, un ka viens no šiem variantiem paredz karaspēka paturēšanu tur līdz novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!