Foto: AFP/Scanpix

ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters ceturtdien paziņoja, ka Krievija pēc sava militārā atbalsta izvēršanas Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam drīz cietīs zaudējumus.

Viņš kritizēja Krievijas uzvedību, nosaucot to par "ekscentrisku un pašiznīcinošu", un brīdināja, ka Maskavai nāksies saskarties ar pretreakciju.

"Mēs neesam [piekrituši] un nepiekritīsim sadarboties ar Krieviju tikmēr, kamēr viņi turpinās sekot šai kļūdainajai stratēģijai," sacīja Kārters un norādīja uz Krievijas spēku "arvien neprofesionālāko uzvedību".

"Tam būs sekas attiecībā pret pašu Krieviju, kura saprotami baidās no uzbrukumiem. Un es arī sagaidu, ka turpmākajās dienās krievi sāks ciest zaudējumus Sīrijā," Kārters teica NATO aizsardzības ministru sanāksmē Briselē, kura veltīta Sīrijas krīzei.

Viņš nosodīja Maskavas bezatbildīgo rīcību Sīrijā, riskējot izraisīt sadursmes ar ASV un citu valstu lidmašīnām, kas veic uzlidojumus "Islāma valsts" pozīcijām Sīrijā.

"Viņi bez brīdinājuma izšāva spārnotās raķetes no Kaspijas jūras, viņi pietuvojušies tikai dažu kilometru attālumā vienam no mūsu bezpilota lidaparātiem," sacīja Kārters. "Viņi ar Sīrijas režīmu uzsākuši kopīgu sauszemes ofensīvu, sadauzot fasādi, ka viņi tur atrodas karot ar "Islāma valsti"."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!