ASV Aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds devis pavēli Bruņotajiem spēkiem būt gataviem "bīstamam darbam" cīņā pret "vareniem un briesmīgiem ienaidniekiem". "Pret ienaidniekiem, kurus mēs gatavojamies uzvarēt, lai tādi šausmu mirkļi vairs neatkārtotos. Vēl vairāk, mēs jūs sauksim arī tuvākajās nedēļās un mēnešos," trešdienas vakarā video ierakstītā uzrunā Bruņotajiem spēkiem paziņo Ramsfelds.
Kaut gan ASV varas iestādes par teroristu uzbrukumu Vašingtonai un Ņujorkai oficiāli Osamu bin Ladenu pagaidām neapsūdz, visas pazīmes liecina, ka ASV gatavojas iespējamam triecienam pret Saūda Arābijas miljonāru, kurš slēpjas Afganistānas teritorijā.

Gan ASV prezidents Džordžs Bušs, gan citas augstas amatpersonas turpina diplomātisko darbu, lai gūtu Rietumu un musulmaņu pasaules atbalstu militārai akcijai. ASV partneri NATO trešdien iedarbināja kolektīvās aizsardzības pantu, kas nozīmē, ka uzbrukums ASV tiek uzskatīts par uzbrukumu visām NATO dalībvalstīm.

Bušs aicinājis Kongresu dot atļauju militārai akcijai un pavēlējis Pentagonam izstrādāt vairākus militāras atbildes variantus. "Patlaban tiek apsvērtas iespējas, sākot ar nelielām slepenām akcijām pret bin Ladenu un beidzot ar liela apjoma bombardēšanas kampaņu un sauszemes invāziju," ziņo laikraksts "Washington Post", atsaucoties uz vārdā neminētu informētu avotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!