Foto: EPA/LETA
ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģenti otrdien aizturēja 16 cilvēkus par kibernoziegumiem, tai skaitā 14 par uzbrukumu interneta maksājumu sistēmas "PayPal" vietnei, par kuru uzņēmusies atbildību hakeru grupa "Anonymous", paziņoja Tieslietu ministrija.

ASV varas iestāžu izvirzītā apsūdzībā 14 aizturētajiem hakeriem teikts, ka izkliedētā pakalpojumu lieguma (DDoS) uzbrukumi "PayPal" bijusi "atmaksa" par to, ka "PayPal" likvidējusi ziedojumu kontu interneta vietnei "WikiLeaks".

"Anonymous" hakeri nosaukuši uzbrukumu "PayPal" par operāciju "Atriebt Esanžu", pieminot "WikiLeaks" dibinātāju Džuljenu Esanžu, teiks apsūdzībā.

Uzbrukumā "PayPal" aizdomās turētie tika aizturēti Alabamas, Arizonas, Floridas, Kalifornijas, Kolorādo, Masačūsetsas, Nevadas, Ņūmeksikas, Ohaio štatos un Kolumbijas distriktā (Vašingtonā), teikts Tieslietu ministrijas un FIB kopīgā paziņojumā. Viņi plānoja "tīši nodarīt kaitējumu aizsargātajiem "PayPal" datoriem" no 2010.gada 6.decembra līdz 10.decembrim.

Ir gaidāms, ka aizturētie kiberuzbrukumu rīkotāji drīz stāsies tiesas priekšā rajonos, kur tika aizturēti.

Saistībā ar citiem kiberuzbrukumiem tika aizturēti divi cilvēki Floridas un Ņūdžersijas štatos.

Hakeru aizturēšanas ASV tika koordinētas ar Lielbritānijas un Nīderlandes policiju. Aizdomās par kibernoziegumiem tika aizturēts arī viens pusaudzis Londonā un četri aizdomās turētie Nīderlandē.

FIB aģenti veica pavisam 35 reidus ASV, izmeklējot "koordinētos kiberuzbrukumus lielām kompānijām un organizācijām", un veica vairāk nekā 75 kratīšanas, paziņoja FIB.

Starptautiskā hakeru grupa "Anonymous" kļuva slavena ar vairākiem uzbrukumiem vietnēm, kas saistītas ar Scientoloģijas baznīcu. Tās slava vairojās, kad grupa veica kiberuzbrukumus "Visa", "Mastercard" un "Paypal", kas bija bloķējušas ziedojumus vietnei "WikiLeaks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!