Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ar savu armiju cenšas gūt vismaz kaut kādu uzvaru Ukrainā līdz 9.maijam, atsaucoties uz vairākām ASV amatpersonām, vēsta telekanāls CNN.

Krievija ir pārskatījusi savu kara stratēģiju, koncentrējoties uz Donbasu un citiem reģioniem Ukrainas austrumos, ar mērķi gūt panākumus līdz maija sākumam, liecina ASV izlūkdienestu jaunākie situācijas novērtējumi.

Putins vēlas parādīt uzvaru, un Austrumukraina ir vieta, kur viņam ir vislielākās iespējas tādu iegūt, uzskata ASV amatpersonas.

ASV izlūkdienestu rīcībā esošā informācija liecina, ka Putins ir koncentrējies uz 9.maiju, kad Krievijā tiek svinēta Padomju Savienības uzvara pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā. Parasti šajā dienā Maskavā tiek organizēta vērienīga militārā parāde.

ASV amatpersonas norāda, ka Putins šogad 9. maijā vēlas svinēt arī savu uzvaru karā.

"Putinam būs uzvaras parāde 9. maijā, neatkarīgi no kara vai miera sarunu statusa. No otras puses, uzvaras parāde ar kādiem karavīriem un militāro tehniku?" CNN norādīja kāda Eiropas amatpersona.

Neskatoties uz Maskavas izvirzītajiem tuvajiem termiņiem, realitātē izskatās, ka Krievija gatavojas ilgstošam karam Ukrainā, jo ātru uzvaru tā nav spējusi gūt, uzskata ASV un Eiropas amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!