Vašingtona ir paziņojusi, ka Venecuēlas varas iestādes ir nelegāli pārtvērušas un pārmeklējušas diplomātisku sūtījumu, kas atradās ceļā uz ASV vēstniecību Karakasā, informē ārvalstu prese.
Venecuēlas varas iestādes savukārt apgalvo, ka tās bija meklējušas militāro aprīkojumu, kas nelikumīgi ticis nosūtīts no ASV, raksta BBC.

Vēstniecības pārstāvji apgalvo, ka tās ir muļķības, un sūtījuma pārtveršana ir nopietns starptautisko noteikumu pārkāpums.

ASV Valsts departaments jau iesniedzis Venecuēlas valdībai oficiālu sūdzību, pieprasot atdot sūtījumu.

Venecuēlas Ārlietu ministrija apgalvo, ka varas iestādes ir pārtvērušas vienu no bagāžas vienībām, kas pieder ASV atašejam, taču tā nav uzskatāma par diplomātisku sūtījumu.

Ministrijas amatpersona stāsta, ka trīs automašīnas bija pametušas lidostu bez ziņošanas par to muitas darbiniekiem, kā tas noteikts likumā.

Trešajai automašīnai bija pavēlēts apstāties, un tika pārmeklēta militārā atašeja bagāža.

Šī gada sākumā Venecuēla pieprasīja atstāt valsti iepriekšējam ASV militārajam atašejam, jo viņš tika turēts aizdomās par spiegošanu.

Visticamāk, šis incidents vēl vairāk pasliktinās Vašingtonas un Karakasas attiecības, kas jau līdz šim nav bijušas īpaši labas.

Venecuēla apsūdz amerikāņus, ka tie neciena valsts suverenitāti, savukārt ASV apgalvo, ka prezidenta Ugo Čavesa valdība rada arvien lielākas bažas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!