Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV amatpersonas apsver iespēju apbruņot Ukrainas bruņotos spēkus ar modernām pretkuģu raķetēm, vēsta raidsabiedrība “Reuters”.

Ukraina ir norādījusi, ka vēlas vairāk ASV militārā aprīkojuma. Kijivas vēlmju sarakstā ir iekļautas pretkuģu raķetes, kas palīdzētu sakaut Krievijas floti Melnās jūras ostās, ļaujot Ukrainai atsākt graudu un citu lauksaimniecības produktu eksportu.

Pašreizējās un bijušās ASV amatpersonas ir minējušas šķēršļus šāda veida bruņojuma nosūtīšanai. Lai Ukraina varētu saņemt lielākus, spēcīgākus ieročus, jāņem vērā, ka to lietošana pieprasa ilgstošas apmācības. ASV arī nomāc bažas, ka šie ieroči var nonākt Krievijas spēku rīcībā.

Bet trīs ASV prezidenta Džo Baidena adminstrācijas amatpersonas un divi Kongresa avoti apgalvoja, ka aktīvi tika apsvērta divu veidu jaudīgu pretkuģu raķešu - "Boeing" un "Naval Strike" , ko ražo "Kongsberg un Raytheon Technologies," - nosūtīšana Ukrainai. Izskanēja domas par vai nu tiešu šādu ieroču nosūtīšanu uz Ukrainu, vai arī ar kādas Eiropas sabiedrotās starpniecību.

Apvienotās Karalistes Aizsardzības ministrija ir ziņojusi, ka Ukrainas reģionā atrodas aptuveni 20 Krievijas jūras kara flotes kuģi, tostarp zemūdenes, ziņo BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!