ASV policija arestējusi piedzērušos autovadītāju, kura asinīs reģistrēts dzīvam cilvēkam nepieredzēti augsts alkohola saturs asinīs – 0,491 procenti jeb 4,91 promile, ziņo "Associated Press".

Rodailendas štata policija šādu rādītāju fiksēja pirmo reizi, un mediķi apgalvo, ka vīrietim palaimējies palikt dzīvam: ja viņš nebūtu nomiris no organisma intoksikācijas, tad drīz vien uz ceļa noteikti būtu izraisījis nopietnu autoavāriju.

0,3% alkohola saturs asinīs tiek klasificēts kā stupors, 0,4% - kā komai līdzīgs stāvoklis, bet 0,5% uzskata par letālu devu.

34 gadus vecais Stenlijs Kobijerovskis tika arestēts pēc tam, kad viņa mašīna ietriecās ceļmalas reklāmas stendā. Pēc policijas uzaicinājuma vadītājs nav bijis spējīgs izkāpt no automašīnas, turklāt viņš spītīgi ieķēries stūrē. Policisti mašīnu evakuējuši uz drošu vietu un tikai tad izvilkuši no tās vadītāju. Kobijerovskis vispirms nogādāts vietējā slimnīcā, kur viņam veikta organisma attīrīšana un injicēti medikamenti.

Pēc Rodailendas štata likumiem, alkohola daudzums asinīs autovadītājiem nedrīkst pārsniegt 0,08 procentus, tādēļ brīnumainā kārtā izdzīvojušajam vīrietim uzrādītas apsūdzības par automašīnas vadīšanu dzērumā un pretošanos arestam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!