ASV uzbrukuma mērķis centrālajai Bagdādes daļai nav pozīciju ieņemšana un nākotnē ir gaidāmas jaunas cīņas, paziņoja ASV armijas preses pārstāvis.
"Mērķis nav pozīciju ieņemšana. Tas ir reids ar bruņutehniku cauri pilsētai," ASV armijas centrālajā komandcentrā Katarā paziņoja kapteinis Frenks Torps.

"Mēs paredzam ilgstošas kaujas ar Republikānisko gvardi un īpašo Republikānisko gvardi, militārajai virzībai turpinoties," viņš sacīja. "Mums ir jāsaglabā miers. Priekšā ir daudz smagu kauju."

Lielbritānijas armijas preses pārstāvis aviācijas pulkvedis Als Lokvuds pirmdien izteicās, ka ASV karaspēks pēc iebrukuma Bagdādes centrā plāno dienas gaitā ieņemt vairākus svarīgus mērķus.

"Būs vairāki citi svarīgi mērķi, kurus, pēc manām domām, viņi vēlas ieņemt šodien, lai vēlreiz pierādītu, ka kontrole ir viņu, nevis [Sadama Huseina] režīma rokās," telekanālam "Sky" armijas centrālajā komandcentrā Katarā paziņoja pulkvedis Lokvuds. "Es aicinātu režīmu, ja viņi šo skatās, tūlīt pat kapitulēt. Izvairīsimies no tālākas dzīvību zaudēšanas."

Lokvuds arī paziņoja, ka Sadams Huseins ir zaudējis kontroli pār saviem spēkiem.

"Mēs zinām, ka Sadama Huseina komandēšanas un kontrolēšanas sistēma ir sagrauta. Mēs zinām, ka viņš nespēj kontrolēt savus spēkus. Mēs zinām, ka viņam vairs nav palikuši nozīmīgi spēki. Nav nekādas iespējas viņus koordinēt un iesaistīt kaujā tradicionālajā militārajā veidā," paziņoja Lokvuds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!