Foto: US Army
ASV armijas karavīru izdarīto vardarbīgo seksuālo noziegumu skaits ir gandrīz divkāršojies pēdējo piecu gadu laikā, un tas daļēji izskaidrojams ar karadarbības radītu traumu, liecina ceturtdien publicēts armijas ziņojums.

Piecu gadu periodā no 2006. līdz 2011.gadam reģistrēto vardarbīgo seksuālo noziegumu skaits, kurus izdarījuši ASV karavīri, ir pieaudzis par 90%.

2011.gadā ASV karavīri izdarīja 2811 vardarbīgus noziegumus, no kuriem gandrīz puse bija seksuāli noziegumi. Vairums no tiem tika izdarīti ASV teritorijā.

Augstāka vardarbīgas seksuālās noziedzības līmeņa iespējamie cēloņi ir tīši slikta uzvedība, vāja disciplīna, pēckaujas adrenalīns, augsts stresa līmenis un biheiviorālās veselības problēmas.

Smagākie ASV karavīru 2011.gadā izdarītie vardarbīgie seksuālie noziegumi bija miesas bojājumu nodarīšana vainu pastiprinošos apstākļos, izvarošana, seksuāls uzbrukums vainu pastiprinošos apstākļos, piespiedu sodomija un bērnu pornogrāfija.

ASV armija pēdējos gados ir aktīvi piedalījusies karadarbībā Irākā un Afganistānā. Daudzi karavīri tur bijuši dislocēti uz ilgu laiku vai atkārtoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!