Foto: AP/Scanpix

Mēģinājumi izolēt Krieviju nedarbosies, Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja preses konferencē, kura veltīta pērnā gada notikumu pārskatam.

"Mēs dzirdam no mūsu Rietumu partneriem, ka Krieviju ir jāizolē. Tieši Baraks Obama to nupat atkal ir atkārtojis. Šie mēģinājumi nebūs efektīvi. Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir teicis, ka Krievija nekad pati nemēģinās pašizolēties."

Ministrs preses konferencē apgalvoja, ka sadarbība ar Vašingtonu pērnajā gadā ievērojami pasliktinājusies. "Attiecības starp Maskavu un Vašingtonu 2014. gadā ievērojami sabojājās. Mēs aicinām atjaunot efektīvu sadarbību gan divpusējā, gan starptautiskā līmenī. Tomēr dialogs ir iespējams tikai tad, ja tas balstās vienlīdzībā un otra interešu izpratnē," skaidroja Lavrovs.

Viņš norāda, ka saišu saraušana ar NATO neesot bijusi Krievijas izvēle. "NATO sekoja ASV un tās centieniem uz konfrontāciju. NATO pieņēma ļoti politizētu lēmumu pārtraukt civilo un militāro sadarbību. Gandrīz visi projekti ir iesaldēti. Maskava jaunu Auksto karu nepieļaus."

Komentējot ASV prezidenta pēdējo runu, Lavrovs teica, ka Vašingtona vēlas dominēt pār pasauli un pieprasa, lai visi citi atzīst tās pārākumu.

"Amerikāņi ir absolūti nekritiski paši pret saviem darbiem, un vakardienas runa pierāda, ka viņu filozofija ir "mēs esam pirmie". Visiem citiem tas esot jāpieņem," skaidroja Krievijas ārlietu ministrs. Īsumā viņš ASV ārpolitiku nosauca par "novecojušu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!