Foto: AP/Scanpix

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs svētdien pauda pārliecību, ka Irākas valdība un ciltis gūs sekmes to cīņā ar "Al Qaeda" kaujiniekiem, tomēr arī norādīja, ka Vašingtona negrasās sūtīt karaspēku atpakaļ uz Irāku.

"Mēs būsim kopā ar [Irākas] valdību, kas vēršas pret [kaujinieku] centieniem. Bet tā ir viņu cīņa - to mēs esam skaidri apliecinājuši jau kādu laiku atpakaļ," žurnālistiem Jeruzalemē sacīja Kerijs. "Mēs neapsveram iespēju atgriezties."

Irāka ir zaudējusi Fallūdžas pilsētu ar "Al Qaeda" saistīto grupējumu kaujiniekiem, sestdien sacīja augsta ranga Irākas drošības struktūru amatpersona, atzīstot, ka džihādisti atkal pārņēmuši kontroli pār pilsētu, kas atrodas uz rietumiem no Bagdādes.

Kaujās Anbāras provincē krituši 65 cilvēki - astoņi valdības karavīri, divi cilšu bruņoto formējumu karotāji un 55 ar "Al Qaeda" saistītā grupējuma "Irākas un Levantes islāma valsts" (ISIL) kaujinieki, sacīja amatpersona.

"Mēs esam ļoti, ļoti noraizējušies" par ISIL, atzina Kerijs.

"Tie reģionā ir visbīstamākie spēlētāji. Viņu barbarismu visi var redzēt, viņu brutalitāte ir redzēta jau iepriekš," atgādināja ASV valsts sekretārs. "Savienotās Valstis turpinās uzturēt ciešus kontaktus. Mēs viņiem palīdzēsim viņu cīņa, bet tā ir cīņa, kurā viņi beigās uzvarēs, un es esmu pārliecināts, ka viņi to var."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!