Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka Savienotās Valstis atbildēs ar "varenu spēku", ja Irāna uzbruks Vašingtonas interesēm Tuvo Austrumu reģionā, raksta aģentūra "Reuters".

"Es domāju, ka Irāna pieļautu ļoti lielu kļūdu, ja tā kaut ko darītu," atbildot uz žurnālistu jautājumiem, izteicās ASV prezidents. Tramps piebilda, ka šobrīd neesot indikāciju, ka Islāma Republika plāno veikt kādas darbības, tomēr, ja tas notiktu, ASV uz tām atbildētu ar varenu spēku.

Svētdien Irākas galvaspilsētas Bagdādes Zaļajā zonā, kurā atrodas valdības ēkas, kā arī valstu vēstniecības, trāpījusi raķete. Uzbrukuma rezultātā neviens nav gājis bojā. Divi ASV valdības avoti aģentūrai atklājuši, ka Vašingtona aizdomās par raķetes uzbrukumu Zaļajā zonā tur šiītu kaujiniekus, kuriem varētu būt saikne ar Irānu. Avoti norādījuši, ka ASV šobrīd vēl cenšas noskaidrot vai Irāna bijusi iesaistīta šajā uzbrukumā.

Irānas prezidents Hasans Ruhani izteicies, ka ASV-Irānas saspīlējuma risināšanā priekšroku dod sarunām un diplomātijai, tomēr pašreizējie apstākļi tam neesot piemēroti. "Šodienas situācija nav piemērota sarunām," norādīja Islāma Republikas prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!