NATO spēku virspavēlnieks Eiropā otrdien paziņoja, ka gadījumā, ja ASV veiks atbildes triecienus pret tiem, kas pagājušajā nedēļā sarīkoja terora aktus Ņujorkā un Vašingtonā, upuri būs neizbēgami arī amerikāņu pusē.
Preses konferencē Vīnē Džozefs Ralstons, kurš ir arī ASV Gaisa spēku ģenerālis, sacīja, ka viņš nekādā ziņā neesot vīlies Vašingtonas NATO partneru reakcijā uz ASV aicinājumu atbalstīt tās, lai arī vairākas alianses dalībvalstis pagaidām neatbalsta militārus triecienus pret teroristiem.

"Mums visiem ir jāsaprot, ka šī ir riskanta operācija. Būs upuri. Tā ir jebkuras militārās operācijas neatņemama sastāvdaļa," teica ģenerālis.

Ralstons otrdien uzturējās Austrijā, lai tiktos ar šīs valsts valdības pārstāvjiem un novērotu militārās mācības, kas notiek NATO programmas "Partnerattiecības mieram" ietvaros, un kurās piedalās aptuveni 1500 kareivji no 20 valstīm.

NATO virspavēlnieks Eiropā sacīja: "Mēs nedrīkstam iedomāties, ka notiks operācija bez upuriem. Ne jau to mēs vēlamies panākt. Mums ir jāpaveic misija. Mēs darīsim visu iespējamo, lai pēc iespējas labāk aizsargātu savu tautu, taču misija turpināsies un mēs to pabeigsim".

Pēc Ralstona teiktā, ASV prezidents Džordžs Bušs ir licis saprast, ka cīņa pret terorismu prasīs ilgstošus pūliņus.

"Es nedomāju, ka cilvēkiem būtu jāgaida viens trieciens, kas pieliktu punktu problēmai," viņš teica.

"Tie būs ilgstoši pūliņi, kuros piedalīsies visa starptautiskā sabiedrība - ne tikai armija. Mēs runājam par ekonomiskajiem, politiskajiem, diplomātiskajiem un militārajiem pūliņiem," sacīja ģenerālis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!