Foto: AFP/Scanpix
Pentagons nopietni apsvēris slepenas operācijas veikšanu, lai glābtu Irānā notriekto bezpilota lidaparātu, vēsta laikraksts "The Wall Street Journal".

Specoperācijas nolūks būtu - liegt Irānas specdienestiem uzzināt par Savienoto Valstu militirājām tehnoloģijām.

Teherāna apgalvo, ka tās armija notriekusi amerikāņu bezpilota izlūklidmašīnu "RQ170", kas pārkāpusi Irānas gaisa telpas robežas, pirmdien informē aģentūra "Interfax".

"Bezpilota lidaprāts guvis nelielus bojājumus. Šobrīd tas atrodas armijnieku rīcībā," ziņo avots Irānas bruņotajos spēkos. Tas arī norādījis, ka "Irāna necietīs nelikumīgu iekļūšanu savā teritotorijā".

Irānas varas iestādes arī piedraudējušās, ka pirmdien notikusī gaisa telpas robežas pārkāpšana, "tiks atmaksāta ārpus valsts teritorijas".

Pentagona pārstāvji savukārt paziņojuši, ka "nav nekādu pierādījumu" tam, ka irāņi būtu notriekuši amerikāņu lidaparātu.

Viņi pieļauj, ka varbūt Irānas rīcībā nonācis bezpilota lidparāts, kas pagājušajā nedēļā pazuda Afganistānā. Tāpat amerikāņi netic, ka Irānas spēki ir notriekuši bezpilota lidmašīnu, tā varētu būt nogāzusies tehniskas kļūmes iespaidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!