ASV pircēju asociācija atsauc vairāk nekā 90 000 bērnu preču no Ķīnas, Taivānas un Vjetnamas saistībā ar bažām par to bīstamību veselībai, teikts asociācijas paziņojumā.
Lielāko daļu atsaucamo rotaļlietu - 70 400 vienību - importēja ASV lielveikalu tīkls "J.C. Penney Co.".

"J.C. Penney" atsauc Ķīnā ražotus spēļu komplektus "Vinnijs Pūks" un rotājumus ar zirdziņu motīviem, kā arī Taivānā un Vjetnamā ražotas zīmēšanas krāsas, jo šajos produktos ir pārāk augsts svina līmenis.

"Mēs prognozējam, ka arī turpmāk konstatēsim nedrošus produktus, vienlaikus mēs paredzam noteikumiem neatbilstošo produktu īpatsvara samazināšanos," norādīja ASV Pircēju drošības aģentūras pārstāve Džūlija Valese.

"J.C. Penney" lūdza neatkarīgu laboratoriju veikt krāsoto rotaļlietu papildu pārbaudes, lai identificētu potenciāli bīstamus produktus, pavēstīja "J.C. Penney" pārstāve Dārsija Brosarta.

Savukārt vēl trīs ASV strādājošās kompānijas kopumā atsauca 20 300 rotaļlietu.

ASV sporta preču kompānija "Riddell Inc" atsauca miniatūras NASCAR sacīkšu braucēja Džefa Gordona aizsargķiveres, "Kipp Brothers" - dinozaurus, bet "Cracker Barrel Old County Stores Inc." - magnētiskus mākslas veidošanas piederumu komplektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!