Daļa ASV šoferu ir gatavi uz visu, lai tikai iegūtu bezmaksas degvielu, - no vārda došanas mazulim līdz pat zādzībām dienas aprūpes centros un asins nodošanai.
Floridas štatā pilsētas Orlando iedzīvotājs Deivids Partins apsolījis nosaukt savu dēlu vietējā radio raidījuma vadītāja vārdā, lai uzvarētu konkursā un iegūtu degvielas karti 100 dolāru (44,3 latu) vērtībā.

Partins saņems karti decembrī, kad piedzims viņa dēls, un, ja viņš spēs uzrādīt dzimšanas apliecību, ar kuru apliecinās, ka bērna vārds ir tāds pats kā vadītājam - Diksons Viloubijs Partins.

"[Viņa sieva pavēstīja, ka] tā ir viņa problēma, kā paskaidrot to bērnam, kad viņš pieaugs," norādīja radiostacijas WHTQ-FM programmas direktors Gregs Stīvens.

Kādā bordelī Bītijā, Nevadas štatā, šomēnes klienti var saņemt degvielas kuponus 50 dolāru (22,5 latu) vērtībā, ja viņi iztērē 300 dolārus (132,9 latus) vai vairāk. Šī ir reklāmas kampaņa, ar kuras palīdzību uzņēmums cenšas izkļūt no vasaras krīzes biznesā.

"Tas iet no rokas, un mums veicas diezgan labi. Jūnijs un jūlijs parasti nav veiksmīgi mēneši," pavēstīja Džeimss Deiviss, kurš kopā ar savu sievu Bobiju vada šo rančo iekārtoto bordeli.

Viņš piebilda, ka pirmie 1000 dolāri (443 lati) degvielas kartēs jau tika izdoti vienas nedēļas laikā.

Savukārt Teksasas štata pilsētā Meskitā zagļi izsūknēja degvielu no "Higher Ground" baznīcas dienas aprūpes centra autobusiem 100 dolāru (44,3 latu) vērtībā, un tāpat ir rīkojušies ar vēl četru vai piecu baznīcu centru autobusu parkiem šajā rajonā.

"Tas ir bijis kāds ļoti izmisis cilvēks," sacīja baznīcas mācītājs Džeimss Grīns. "Viņam tikai vajadzēja atnākt pie mums un palūgt, un mēs būtu viņam izmaksājuši degvielu."

Tikmēr ASV Sarkanais Krusts rīko vasaras loteriju, kurā asins donoriem ir iespēja laimēt degvielu visam gadam.

Savukārt Svētās Annas draudzē Vestbridžvoterā, Masačūsetsas štatā, mācītājs Edvards Makdonahs nolēmis iknedēļas mises laikā izsniegt degvielas kartes 50 dolāru (22,15 latu) vērtībā.

Viņš sacīja, ka degvielas karšu izsniegšana ir simbolisks žests, kas nav paredzēts, lai palielinātu apmeklētāju skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!