Jaunais ASV vēstnieks Ukrainā Kurts Volkers paziņojis, ka Vašingtona aktīvi izskata jautājumu par ieroču nosūtīšanu Ukrainai, lai palīdzētu tās spēkiem cīnīties ar Krievijas atbalstītajiem kaujiniekiem.

Kā intervijā raidorganizācijai BBC norādīja Volkers, Ukrainas valdības spēku apbruņošana varētu izmainīt Maskavas pieeju. Viņaprāt, šāds solis nebūtu provokatīvs. "Aizsardzības ieroči, kas palīdzētu Ukrainai aizstāvēt sevi, un, piemēram, varētu iznīcināt tankus, patiesībā palīdzētu" apturēt Krievijas draudus Ukrainai, sacīja Volkers.

"Es neprognozēju, kur mēs šajā jautājumā virzīsimies, tas ir tālāku diskusiju un lēmumu jautājums, taču, manuprāt, arguments, ka tas varētu būt provokatīvi Krievijai vai iedrošinātu Ukrainu, ir nepareizs," norādīja Volkers. Pēc viņa teiktā, miera panākšanai Ukrainas austrumos būs nepieciešams jauns stratēģisks dialogs ar Krieviju.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Krievijas regulāro vienību karavīri, Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki un diversanti ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!