ASV bruņotajiem spēkiem "nebija citas izvēles" kā pagājušajā nedēļas nogalē bombardēt ciemu Afganistānas austrumos, lai gan bombardēšanā gāja bojā nevainīgi cilvēki, otrdien paziņoja Afganistānas robežu lietu ministrs Amanulla Zadrans.
Bombardēšana bija vienīgais veids, kā iznīcināt lielu ieroču slēptuvi mājā, kuru apsargāja talibiem un organizācijai "Al Qaeda" simpatizējoši cilvēki.

Neatkarīgā aģentūra "Afghan Islamic Press" pirmdien ziņoja, ka uzlidojumā Paktijas provinces Nizaikalas ciemam gājuši bojā vismaz 92 cilvēki, kurus tā raksturoja kā civiliedzīvotājus.

"Es neatbalstu [civiliedzīvotāju] bombardēšanu, bet nebija citas izvēles," sacīja Zadrans.

Ministrs, kurš pirmdien apmeklēja Paktijas provinci, sacīja, ka "Al Qaeda" un talibu kaujinieki bēgot atstājuši šī ciema mājā daudz ieroču, dokumentu un automašīnu. Nevainīgi cilvēki bombardēšanā gāja bojā tāpēc, ka noliktava bija izveidota ciema centrā.

Zadrans sacīja, ka Paktijas provincē ir bijušas 300 ģimeņu, kas darbojušās "Al Qaeda". Tomēr viņam nebija zināms, cik daudzas no tām palikušas tur pēc ASV bombardēšanām un sauszemes uzbrukumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!