ASV uzskata, ka Osama bin Ladens slēpjas kalnos Pakistānā pie robežas ar Afganistānu, un mēģina iegūt Islāmabadas atļauju reidam pret bin Ladenu Pakistānā, svētdien ziņoja ASV žurnāls "Time".
Lai iegūtu šādu atļauju no Pakistānas prezidenta Perveza Mušarrafa, martā Pakistānu apmeklēja ASV valsts sekretāra vietniece Dienvidāzijas lietās Kristīna Roka.

Mušarrafs vilcinās ar piekrišanu šādai operācijai, jo ciltis šajā rajonā ir labi bruņotas un simpatizē bijušajam Afganistānas talibu režīmam.

Bin Ladens, kurš ir galvenais aizdomās turētais 11.septembra terora aktos ASV, līdz šim ir izvairījies no ASV mēģinājumiem viņu sagūstīt. ASV prezidents Džordžs Bušs aprīļa sākumā paziņoja, ka nezina, vai bin Ladens ir dzīvs vai miris.

Pēc "Time" ziņām, ASV amatpersonas tagad ir pārliecinātas, ka bin Ladens slēpjas pie Afganistānas un Pakistānas robežas.

Šo pārliecību var būt radījuši izlūkošanas dati, kas iegūti no konfiscētiem dokumentiem un sagūstītiem bin Ladena organizācijas "Al Qaeda" kaujiniekiem. Martā reidos pret iespējamām "Al Qaeda" slēptuvēm Pakistānā tika sagūstīti 29 cilvēki, to skaitā Abū Zubeida, kas ir viens no svarīgākajiem bin Ladena palīgiem un labi pārzina "Al Qaeda" operācijas ārpus Afganistānas.

Afganistānas pagaidu valdības ārlietu ministrs Abdullo Abdullo svētdien pauda uzskatu, ka bin Ladens ir dzīvs un dzīvo netālu no Afganistānas robežas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!