Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV pirmdien ANO Drošības padomē brīdināja Krieviju, ka tās nelikumīgās darbības, tādas kā Ukrainas karakuģu sagrābšana Kerčas šaurumā, neļauj izveidoties normālām attiecībām starp Vašingtonu un Maskavu.

ASV vēstniece ANO Nikija Heilija Drošības padomē pavēstīja, ka "ASV vēlētos normālas attiecības ar Krieviju. Taču nelikumīgās darbības, kā šajā gadījumā, to joprojām padara par neiespējamu".

ANO Drošības padome noraidīja Krievijas ierosināto dienaskārtību par Kerčas šaurumā notikušā incidenta apspriešanu, kurā Maskava ierosināja apspriest, ka Ukrainas karakuģi pārkāpuši Krievijas robežu.

Drošības padomes locekļi balsojumā noraidīja Krievijas ierosinājumu un tā vietā sāka izskatīt incidentu atbilstoši Ukrainas ierosinātajai dienaskārtībai.

Jau ziņots, ka svētdien Ukraina apsūdzēja Krieviju, ka tās robežapsardzes kuģis taranējis Ukrainas Jūras spēku velkoni, kurš līdz ar diviem bruņu kuteriem no Odesas ostas Melnajā jūrā bijis ceļā uz Mariupoles ostu Azovas jūrā cauri Kerčas šaurumam, kas atdala Krieviju no tās anektētās Krimas pussalas. Krievijas robežsardzes kuģis arī atklājis uguni, ievainojot vairākus Ukrainas jūrniekus, un Krievijas specvienība sagrābusi Ukrainas kuģus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!