Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV ar vīrusa Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pārsniedzis miljonu, kas ir augstākais oficiālais nāves gadījumu skaits pasaulē. Saistībā ar to ASV prezidents Džo Baidens devis rīkojumu izkārt valsts karogus sēru noformējumā, ziņo BBC.

Sabiedrības veselības eksperti min vairākus iemeslus ASV iedzīvotāju nāves gadījumu skaitam, tostarp aptaukošanās un hipertensijas līmeni, noslogoto slimnīcu sistēmu, vakcīnu aizkavēšanos un lielu vecāka gada gājuma iedzīvotāju skaitu.

No 50 ASV štatiem augstākais nāves gadījumu skaits reģistrēts Kalifornijā, kur bojā gājuši ir aptuveni 90 000 cilvēku. Kalifornijai cieši seko Teksasa (aptuveni 86 000), Florida (aptuveni 70 000) un Ņujorka (aptuveni 68 000).

Baltā nama dati liecina, ka lielākā daļa Covid- 19 nāves gadījumu ASV - aptuveni 740 000 - ir bijuši starp tiem pilsoņiem, kas vecāki par 65 gadiem.

Lai gan nāves gadījumu skaits no Covid-19 tagad oficiāli pārsniedz vienu miljonu, iespējams, ka vīrusa netiešā ietekme būs daudz lielāka, jo ir traucēta veselības aprūpes sistēma un rodas vilcināšanās vērsties pēc medicīniskās palīdzības, baidoties no vīrusa saķeršanas, secina BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!