Foto: AFP/Scanpix
ASV Demokrātu partija iesniegusi sūdzību federālajā tiesā, apgalvojot, ka Donalda Trampa kampaņas cilvēki pirms prezidenta vēlēšanām slepus sadarbojušies ar Krievijas valdību, lai ietekmētu vēlēšanu rezultātu.

Sūdzībā apgalvots, ka Trampa kampaņas cilvēki sadarbojušies ar Krievijas izlūkdienestu un tīmekļa vietni "Wikileaks", lai uzlauztu Demokrātu partijas nacionālās komitejas e-pastus un kaitētu demokrātu kandidātei uz prezidenta amatu Hilarijai Klintonei.

Demokrātu partija iesūdzējusi tiesā arī "Wikileaks".

Demokrātu partijas Nacionālās komitejas priekšsēdētājs Toms Peress paziņoja, ka Maskava īsteno visaptverošu uzbrukumu ASV demokrātijai un atrada sabiedrotos Trampa kampaņā.

Peress norādīja, ka šī sadarbība veido "bezprecedenta nodevību: Savienoto Valstu prezidenta kandidāta kampaņa vienā līgā ar naidīgu ārvalstu spēku, lai palielinātu savas izredzes iegūt prezidentūru".

Baltais nams vēl nav komentējis demokrātu iesniegto sūdzību.

Tramps ceturtdien tviterī vēlreiz paziņoja, ka īpašā prokurora Roberta Millera vadītā izmeklēšana par Krievijas jaukšanos prezidenta vēlēšanās ir raganu medības, un uzsvēra, ka nekāda slepena noruna nav bijusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!