Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pentagona pagaidu vadītājs Patriks Šanahans paziņojis, ka ASV un Dienvidkorejas bruņoto spēku kopīgi rīkotās militārās mācības turpināt nav nepieciešams, raksta "Al Jazeera".

Pirms ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna pirmās tikšanās aizvadītā gada jūnijā, Savienotās Valstis un Dienvidkoreja regulāri organizēja un aizvadīja liela mēroga militārās mācības. Mēģinot veicināt dialogu starp ASV un Ziemeļkoreju, Tramps šīs mācības aizstāja ar mazāka mēroga militāriem manevriem.

Pašlaik ASV-Ziemeļkorejas sarunas ir iestrēgušas. Februārī Tramps ar Kimu tikās otrreiz, taču abu līderu samits noslēdzās priekšlaicīgi un bez vienošanās.

ASV pagaidu aizsardzības sekretārs Patriks Šanahans norādīja, ka šobrīd atsākt ASV-Dienvidkorejas militārās mācības nav nepieciešams. Šādu nostāju Šanahans pamatoja, sakot, ka ASV spēki Dienvidkorejā jau ir gatavi gadījumam, ja diplomātija ar Ziemeļkoreju nestrādās, ziņo “Al Jazeera”.

Dienvidkorejā izvietoti gandrīz 30 000 ASV karavīru. Ikgadējās ASV-Dienvidkorejas militārās mācības allaž sadusmoja Ziemeļkoreju. Phenjana šos manevrus dēvēja par provokāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!