ASV ārkārtas dienesti ceturtdien strādāja pastiprinātā režīmā, jo Arkanzasā, Oklahomā un Teksasas ziemeļos milzīgas sniega vētras dēļ iedzīvotāji bija palikuši bez elektrības.
"Tas patiesi līdzinās kodolbumbas sprādzienam, tikai bez sēnes un radioktivitātes," televīzijas žurnālistiem paziņoja Arkanzasas gubernators Maiks Hakabijs.

Ģērbies armijas maskēšanās tērpā, gubernators komandēja nacionālās gvardes kareivjus, kas piegādāja pirmās nepieciešamības preces pilsētu iedzīvotājiem, kuri palikuši bez elektrības un nonākuši pilnīgā izolētībā savās mājās, jo ceļi ir apledojuši un pa tiem nav iespējams pārvietoties.

"Praktiski viss ir slēgts," Hakabijs sacīja. "Mums ir 11 vai 12 apgabali, kur pilnīgi visiem pārtraukta elektrības un ūdens piegāde, kā arī tālruņa sakari," viņš piebilda.

Aptuveni 550 tūkstoši cilvēku palikuši bez elektrības Arkanzasas, Oklahomas un Teksasas štatos, kā arī daļā Luiziānas štata. Milzīgā sniega vētra šajā reģionā sākās pirmajos Ziemassvētkos, un ceturtdien tā virzījās uz austrumu krastu.

Meteorologi informē, ka sniega vētra patlaban virzās uz Džordžijas štatu, kā arī uz Ziemeļkarolīnu un Dienvidkarolīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!