Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēks Ukrainā pēc tā dēvētās operatīvās pauzes tā arī nav spējis kāpināt uzbrukuma tempu, ceturtdien atzinis ASV Kara pētījumu institūts (ISW).

Institūts norāda, ka krievi veikuši vairākus ierobežotus uzbrukumus, taču iebrucēju pašreizējais virzības temps vērā ņemami neatšķiras no tā, kāds bija vērojams oficiāli izsludinātās operatīvās pauzes laikā.

Krievijas karaspēka grupējums, kas atrodas uz ziemeļrietumiem no Slovjanskas pie Harkivas un Doneckas apgabalu robežas faktiski veicis mazāk uzbrukumu nekā operatīvās pauzes laikā.

Krievi turpina nenozīmīgus uzbrukumus uz ziemeļrietumiem no Slovjanskas, kā arī Siverskas un Bahmutas rajonos, taču nav spējuši ieņemt kādu vērā ņemamu teritoriju.

Agresori turpina lokālus uzbrukumus uz austrumiem no Siverskas un uz austrumiem un dienvidiem no Bahmutas, taču saskaņā ar stāvokli uz 21. jūliju šajos rajonos nav guvuši vērā ņemamus teritoriālus panākumus.

Veiksmīgu uzbrukumu neesamība ārpus Slovjanskas, Siverskas un Bahmutas rajoniem ir saskaņā ar ISW vērtējumu, ka krievu uzbrukums, visticamāk, beigsies, tā arī neieņemot Slovjansku un Bahmutu.

Krievijas iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā.

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!