Baltais nams otrdien pavēstīja, ka sacelšanās vienā no Gruzijas armijas bāzēm ir atsevišķs incidents, taču ASV joprojām novēro situāciju.
"Pagaidām tas šķiet pēc atsevišķa incidenta," paziņoja Pentagona preses pārstāvis Braiens Vaitmens. "Mēs joprojām izvērtējam situāciju, taču tas neietekmē mūsu ilgtermiņa attiecības ar Gruziju."

Atbildot uz jautājumu par Gruzijas apgalvojumiem, ka ar dumpi ir saistīta Krievija, Vaitmens paziņoja, ka viņam "vēl neesot informācijas".

Pašlaik Gruzijā uzturas aptuveni 20 ASV Aizsardzības ministrijas darbinieki.

Gruzijas Aizsardzības ministrija otrdien paziņoja, ka Muhrovani armijas bāzes tanku bataljons otrdienas rītā uzsācis sacelšanos, taču tā vēlāk apspiesta bez vardarbības, jo vairums dumpinieku padevušies.

Kā ziņots, Gruzijas Iekšlietu ministrija paziņojusi par militārā apvērsuma mēģinājumu un saistībā ar to jau arestējusi augsti stāvošu virsnieku. Viņam izvirzītas apsūdzības par mēģinājumu sarīkot militāru sacelšanos un par sakariem ar Krievijas specdienestiem.

Tikmēr Krievijas amatpersonas un avoti spēka struktūras kategoriski noraidīja Gruzijas apsūdzības militārā apvērsuma atbalstīšanā un mēģinājumos tādā veidā izjaukt plānotās NATO mācības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!