Foto: AP/Scanpix

ASV ir "dziļi nobažījušās" par Turcijas kara aviācijas uzlidojumiem kurdu spēkiem Irākā un Sīrijā, otrdien paziņoja ASV Valsts departaments.

"Mēs esam ļoti nobažījušies, dziļi nobažījušies, ka Turcija šodien Sīrijas ziemeļos, kā arī Irākas ziemeļos veica uzlidojums bez pienācīgas koordinācijas ar Savienotajām Valstīm vai arī plašāko globālo koalīciju, kas izveidota "Daesh" sakaušanai," sacīja Valsts departamenta pārstāvis sakariem ar presi Marks Toners.

"Mēs šis bažas tieši esam pauduši Turcijas valdībai."

Turcijas militārās lidmašīnas otrdien veica uzlidojumus kurdu kaujinieku pozīcijām Sīrijas ziemeļaustrumos, nogalinot 18 cilvēkus, paziņojuši kurdu spēki un Sīrijas aktīvistu monitoringa organizācija.

Bojāgājušie ir Sīrijas kurdu Tautas aizsardzības vienības (YPG) kaujinieki un mediju amatpersonas.

Turcija otrdien veikusi arī gaisa uzlidojumus vietējiem kaujinieku grupējumiem Irākas ziemeļos, acīmredzot šajā gadījumā nejauši nogalinot sešus kurdu kaujiniekus.

YPG ir vadošais spēks ASV atbalstītajos Sīrijas Demokrātiskajos spēkos, kas cīnās pret "Daesh".

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!