ASV ekonomiskā atveseļošanās izplatās uz citām valstīm, iezīmējot visaptverošas globālās atjaunotnes sākumu, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) mītnē Parīzē paziņoja ASV finansu ministra vietnieks Džons Teilors.
"Šobrīd mēs redzam, ka ASV ekonomiskā atjaunotne ir sākusies un to, ka tā atstāj plašāku ietekmi uz pasaules ekonomiku. Šķiet, ka ir sākusies visaptveroša globālā atveseļošanās," viņš sacīja.

Teilors prognozēja, ka 2002.gada otrajā ceturksnī ASV ekonomika pieaugs par diviem trim procentiem pēc 5,6 procentu izaugsmes pirmajā ceturksnī, bet šā gada ceturtajā ceturksnī, pēc viņa aplēsēm, Savienoto Valstu iekšzemes kopprodukta pieaugums pārsniegs trīs procentus.

Teilors arī norādīja, ka ASV dolāra kursa samazinājumam pēdējā laikā nebūs negatīvas ietekmes uz Savienoto Valstu ekonomisko izaugsmi un inflāciju.

ASV finansu ministra vietnieks tomēr atzina, ka zināms kavēklis globālās ekonomikas atjaunotnei ir krīzes skartā Japāna.

Japānas ekonomikas pieaugumu pirmajā ceturksnī, kas bija "pārsteidzoši spēcīgs" un sasniedza 1,4 procentus, salīdzinot ar 2001.gada ceturto ceturksni, nevar uzskatīt par ilgtspējīgu, teica Teilors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!