Pagaidām nekas neliecina, ka ASV pasažieru lidmašīnas katastrofa netālu no Ņujorkas pirmdien notikusi terora akta dēļ, paziņoja ASV Federālais izmeklēšanas biroja (FIB) preses sekretāre Treisija Belingere.
Baltā nama preses sekretārs Ari Fleišers savukārt paziņoja, ka ASV varas iestādes pirms aviokatastrofas nav saņēmušas nekādus draudus, kā arī nekas aizdomīgs nav novērots sakaros starp lidmašīnas apkalpi un kontroltorni. Vēl nav atrasta arī lidojuma datu ieraksta ierīce jeb tā dēvētā melnā kaste, piebilda Fleišers.

Aiokompānijas "American Airlines" pasažieru lidmašīna A-300 pirmdien nogāzās Ņujorkas Kvīnsas rajonā pēc tās pacelšanās no Ņujorkas Kenedija lidostas, informēja ASV Federālā aviācijas pārvalde.

Lidmašīnā atradās 246 pasažieri un deviņi apkalpes locekļi, informē telekompānija CNN. Par viņu likteni ziņu pagaidām nav.

Lidmašīna bija pacēlusies no Ņujorkas Kenedija lidostas un devās uz Dominikānas republikas galvaspilsētu Santodomingo.

Aizdegušās vismaz četras ēkas.

Pagaidām nav arī zināms, kas izraisīja katastrofu, taču iespējamo varbūtību vidū tiek minētas dzinēja problēmas un eksplozija. Telekompānijas ziņo, ka lidmašīnas dzinējs nokritis vienā vietā, bet pati lidmašīna - citā. Vairāki aculiecinieki pastāstīja, ka redzējuši eksploziju lidmašīnas kreisajā spārnā.

Ņujorkā šobrīd ir skaidrs un saulains laiks, tāpēc aviokatastrofu nekādi nevarēja izraisīt laika apstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!