Finanšu ministrija Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu uzskata par korumpētu, intervijā raidorganizācijai BBC pavēstījusi ministrijas amatpersona.

ASV valdība ir noteikusi sankcijas Putina tuvākā loka cilvēkiem, taču šī ir pirmā reize, kad tā tieši apsūdz Putinu korupcijā.

Kā BBC izmeklēšanas raidījumam "Panorama" pavēstīja ministrijas atbildīgā amatpersona par sankcijām Adams Šubins, Krievijas prezidents ir korumpēts un ASV valdība to zina "daudzus, daudzus gadus".

"Mēs esam redzējuši, kā viņš, izmantojot valsts līdzekļus, padara bagātus savus draugus, savus tuvus līdzgaitniekus un marginalizē tos, kurus neuzskata par draugiem. Vai tie ir Krievijas energoresursi vai citi valsts līgumi, viņš tos novirza tiem, kuri, viņaprāt, kalpos viņam, un izslēdz tos, kuri ne. Man tā ir korupcijas aina," sacīja Šubins.

Viņš atteicās sniegt komentārus par slepenu ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) 2007.gada ziņojumu, kurā Putina bagātība tika lēsta uz 40 miljardiem dolāru, taču norādīja, ka Putins uzkrāj slepenu bagātību. "Viņam bijusi ilgstoša apmācība un prakse, kā slēpt savu patieso bagātību," paziņoja Šubins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!