Foto: AFP/Scanpix

ASV galvenais ieroču lobijs - Nacionālā šaujamieroču asociācija (NRA) - piektdien izteikusi atbalstu ASV Republikāņu partijas Baltā nama kandidātam Donaldam Trampam, paziņojot, ka pienācis laiks apvienoties, vai arī "nobučot savus ieročus uz atvadām", ja tiks ievēlēta Hilarija Klintone.

"Mums ir jāapvienojas un jāapvienojas tieši tagad," NRA ikgadējā sanāksmē Luisvilā Kentuki štatā paziņoja NRA pārstāvis Kriss Kokss. "Tāpēc šajā telpā esošo tūkstošu patriotu, piecu miljonu NRA locekļu un desmitiem miljonu mūsu atbalstītāju vārdā es oficiāli paziņoju par NRA atbalstu Donaldam Trampam kļūt par prezidentu."

Savukārt NRA izpilddirektors Veins Lapjērs paziņoja, ka ir laiks apturēt demokrātu vadošās kandidātes Hilarijas Klintones kļūšanu par prezidentu un brīvās Augstākās tiesas tiesneša vietas aizpildīšanu.

"Ja viņa dabūs kaut vienu Augstākās tiesas nomināciju, Hilarijas tiesa noteiks, ka [ASV konstitūcijas] otrais grozījums ir valdības, nevis individuālas tiesības, un jūs varēsiet nobučot savus ieročus uz atvadām," paziņoja Lapjērs.

Tramps uz NRA izteikto atbalstu reaģēja, paziņojot, ka "es jūs nepievilšu".

Klintone pagājušajā svētdienā priekšvēlēšanu pasākumā Luisvilā paziņoja, ka turpinās prezidenta Baraka Obamas centienus novērst ieroču nonākšanu nepareizajās rokās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!