ASV īpašais ģenerālinspektors Irākas jautājumos savā jaunākajā pārskatā ir norādījis, ka ASV īstenotā Irākas rekonstrukcijas programma ir haotiska un neprasmīgi koordinēta, raksta BBC.
Stjuarts Bouens stāsta, ka spriedze un koordinācijas trūkums starp Pentagonu un valsts departamentu ir novedis līdz pilnīgai neveiksmei – miljardiem dolāru ir iztērēti pilnīgi veltīgi, un pašlaik ir apdraudēta visa Irākas misija.

Turklāt pārskatā teikts, ka ASV Aizsardzības valsts departamentam nekad nav bijis konkrēta plāna, kā Irākā veicama rekonstrukcija pēc karadarbības beigām – projektos tika ieguldītas ievērojamas naudas summas, kamēr vēl nebija apmācīti un uz nepieciešamajām vietām nosūtīti cilvēki, kas šos projektus realizē un pārrauga. Irākas kompānijas, kas bija noslēgušas līgumus par rekonstrukcijas darbiem, ātri vien saprata, ka naudas plūsmas netiek pienācīgi kontrolētas.

Pārskata autori uzsver, ka viņi nevēlas vainot nevienu no valsts iestādēm, tā vietā norādīt uz pieļautajām kļūdām, lai novērstu to atkārtošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!