Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV Valsts sekretārs Maiks Pompeo paziņojis, ka Savienotās Valstis ir gatavas atsākt sarunas ar Ziemeļkoreju par Korejas pussalas atbruņošanu no kodolieročiem, raksta BBC.

Neskatoties uz to, ka jūnijā ASV un Ziemeļkoreja panāca virspusēju vienošanos par denuklearizācijas procesu, sarunas starp abām valstīm aizvadīto nedēļu laikā bija iestrēgušas. Augusta izskaņā, ASV prezidents Donalds Tramps atcēla Maika Pompeo vizīti uz Ziemeļkoreju, jo nebija apmierināts ar nepietiekamo progresu attiecībā uz denuklearizācijas īstenošanu.

Šonedēļ Ziemeļkorejas galvaspilsētā Phenjanā valsts vadītājs Kims Čenuns tikās ar Dienvidkorejas prezidentu Mūnu Džēinu. Samita laikā Kims piekritis slēgt vienu no galvenajiem raķešu izmēģinājumu poligoniem. Maiks Pompeo norādīja, ka pamatojoties uz šo Ziemeļkorejas apņemšanos, ASV ir gatava atsākt sarunas ar Ziemeļkoreju. Pompeo piebilda, ka mērķis ir īstenot Ziemeļkorejas denuklearizāciju līdz 2021. gadam, raksta BBC.

Savā paziņojumā Pompeo atklāja, ka nākamnedēļ uz sarunām ir uzaicinājis Ziemeļkorejas ārlietu ministru. "Tas būs sākums sarunām, lai pārveidotu ASV-Ziemeļkorejas attiecības, īstenojot ātru denuklearizācijas procesu līdz 2021. gada janvārim, un panākot ilglaicīgu un stabilu mieru uz Korejas pussalas," izteicās Pompeo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!