Foto: AP/Scanpix

ASV Kongress sagatavojis likumprojektu, kas paredz militāras palīdzības sniegšanu Ukrainai viena miljarda ASV dolāru apjomā.

Demokrāts Ādams Smits skaidrojis žurnālistiem, ka "Krievija nolēmusi atgriezties pie aukstā kara laikiem, un ekonomiskās sankcijas nemaz nemainīs prezidenta Putina plānus".

Paredzēto summu plānots izlietot palīdzības sniegšanai Ukrainas karavīriem un nacionālās drošības spēkiem, kas ietver apbruņošanu, loģistikas nodrošināšanu, kā arī dažāda aprīkojuma nodošanu termiņā līdz 2017.gada 30.septembrim.

Tāpat paziņots, ka no šā gada marta ASV armija sāks apmācīt Ukrainas Bruņotos spēkus, paziņojis ASV armijas Eiropā komandieris ģenerālleitnants Frederiks Bens Hodžs.

Pēc viņa vārdiem, mācību misijā iesaistīsies viens ASV karaspēka bataljons, kas apmācīs trīs Ukrainas armijas apakšvienības. "Mēs viņus apmācīsim drošības un medicīnas uzdevumos, kā rīkoties situācijās, kad krievi slāpē sakarus un kā aizsargāt sevi no krievu un separātistu artilērijas," ģenerālleitnantu citē aģentūra "Reuters".

Tiek ziņots, ka par kopīgām ASV un Ukrainas militārajām apmācībām Hodžs paziņojis 21.janvārī vizītes laikā Kijevā. "Ir aspekti, kur mēs varam palīdzēt, un jau pavasarī mēs varētu to jau sākt darīt," toreiz paziņoja ģenerālleitnants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!