Foto: Imago/Scanpix/LETA
Krievijai 10 dienu laikā izsīks iespējas turpināt aktīvas kaujas darbības Ukrainā, uzskata bijušais ASV armijas komandieris Eiropā, atvaļinātais ģenerālis Bens Hodžess.

"Krievija ir pārgājusi pie novājināšanas kara, bombardējot pilsētas, nogalinot mierīgus cilvēkus uz ceļiem," sacīja Hodžess ASV telekanālam MSNBC.

"Viņiem pietrūkst trīs svarīgākās lietas: viņiem pietrūkst laika, viņiem pietrūkst personālsastāva un, es uzskatu, ka viņiem beidzas munīcija."

"Es vērtēju, ka apmēram 10 dienu laikā - ar nosacījumu, ka mēs, Rietumi, ne vien turpināsim, bet arī pastiprināsim piegādes Ukrainas spēkiem, lai tie iznīcinātu Krievijas artilēriju un armiju un atvairītu raķešu triecienus. Ar nosacījumu, ka mēs to izdarīsim, krievi pēc 10 dienām sasniegs punktu, kad viņi vairs nespēs īstenot aktīvas kaujas darbības šajā karā."

"Ukraiņiem jāspēj izturēt līdz brīdim, kad Krievijai beigsies iespējas," sacīja Hodžess.

Viņš lika saprast, ka kara gaitā ir kulminācijas punkts, līdz kuram jāsasniedz visi stratēģiskie uzdevumi un mērķi. Pēc tam jebkādas darbības, manevri un izdevumi būs veltīgi, jo nenesīs lielāku labumu par to, kādu bija paredzēts saņemt no ieguldītajiem resursiem un līdzekļiem.

Ja Krievijas armijai neizdosies sasniegt plānotos mērķus nākamo 10 dienu laikā, tad, kā uzskata Hodžess, jebkādas tālākas darbības nesīs lielus zaudējumus un nozīmēs faktisku Krievijas sakāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!