Teksasas štata iedzīvotājs, gatavojoties Helovīnam, savu māju izgreznojis "Ebolas vīrusa stilā", vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Džeims Folks savu māju un piemājas teritoriju izrotājis ar atkritumu maisiem, "bīstamu atkritumu" urnām, kā arī norobežojis savu māju ar lentēm, uz kurām uzrakstīts "karantīna".

Folks cer, ka tas novērsīs cilvēku uzmanību no tā, ka Teksasas štata jau ir viens no Ebolas vīrusa mirušais, bet Dalasas slimnīcā jau otram mediķim apstiprināta saslimšana. Vīrietis arī cer, ka cilvēki novērtēs viņa humora izjūtu. Folks piebilda, ka nevēlas nevienu aizvainot.

Daļa štata iedzīvotāju jau pauduši neizpratni un nosodījuši Folku par viņa "humoru".

Šis nav pirmais gadījums, kad Ebolas vīrusa tēmu izmanto Helovīnam. Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka epidēmijas uzliesmojumu steidz izmantot kāds uzņēmums, kas piedāvā Ebolas vīrusa aizsargtērpus Helovīnam.

Rietumāfrikā no Ebolas vīrusa kopš marta miruši teju 5000 cilvēku. Vissmagāk nāvējošā slimība skārusi Libēriju, Sjerraleoni un Gvineju.

Ar Ebolas vīrusu var saslimt pēc nonākšanas kontaktā ar saslimuša cilvēka ķermeņa šķidrumiem. Vīrusa inkubācijas periods ir divas līdz 21 diena, kuru laikā ir tādi simptomi, kā drudzis, vemšana un caureja - var neizpausties.

Šobrīd vakcīna vai zāles pret Ebolas vīrusu nav pieejamas. Slimības ārstēšanai izmanto eksperimentālā stadijā esošas zāles.

Helovīns ir Visu svēto dienas priekšvakars, ko atzīmē 31. oktobra vakarā. Helovīna vakarā bērni pārģērbjas par dažādiem mītiskiem un populāriem tēliem un apstaigā mājas, prasot saldumus.

Šī tradīcija radusies ASV, taču ar katru gadu Helovīns kļūst populārāks arī citās pasaules valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!