Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Baltais nams oficiāli ir uzaicinājis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu apmeklēt Vašingtonu, ziņo “Reuters”.

"Mēs esam ielūguši prezidentu Putinu uz Vašingtonu," teica Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons, kurš pāris dienas atpakaļ Maskavā tikās ar Putinu.

Vēl nav zināms vai Krievijas prezidents ielūgumu nākamajā gadā apmeklēt Vašingtonu ir apstiprinājis. Konkrēts vizītes datums gan vēl nav zināms.

Tramps un Putins jūlijā apmeklēja samitu Somijas galvaspilsētā Helsinkos un pēc tam ierosināja tikties vēlreiz Vašingtonā rudenī, bet tikšanās tika pārcelta, jo Tramps saņēma pārmetumus par pārāk draudzīgām sarunām ar Krievijas prezidentu.

Boltons atsevišķā intervijā ar "Reuters" asi kritizēja Krievijas ārpolitiku, sakot, ka Maskavas uzvedība uz pasaules skatuves bija viens no iemesliem, kāpēc Vašingtonai vajadzēja pret Krieviju vērst sankcijas un apsvēra tās palielināt.

"Būtu noderīgi, ja viņi (krievi) pārstātu iejaukties mūsu vēlēšanās... nebūtu Krimā un Donbasā Ukrainā... pārtrauktu lietot nelegālus ķīmiskus ieročus, lai veiktu slepkavības mēģinājumus pret krievu trimdiniekiem rietumos, un ja viņi būtu mazāk uzbāzīgi Tuvajos Austrumos," intervijā teica Boltons.

Viņš norādīja, ka abu valstu prezidenti iecerējuši tikties arī 11. novembrī Parīzē, lai piedalītos piemiņas pasākumos, kas veltīti simtgadei kopš Pirmā pasaules kara beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!