Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV pirmdien ieviesa jaunas sankcijas Nikaragvas amatpersonām, tostarp aizsardzības ministram, dienā, kad Centrālamerikas valsts prezidents Daniels Ortega tika inaugurēts, raksta "Al Jazeera".

Šīs sankcijas ir jaunākais mēģinājums no ASV puses izdarīt spiedienu pret Ortegu un viņa sievu Rosario Muriljo, kura ir viceprezidente.

ASV Finanšu ministrija paziņoja, ka noteikusi sankcijas sešām Nikaragvas amatpersonām saistībā ar apsūdzībām par vardarbību, dezinformāciju un vēršanos pret neatkarīgajiem medijiem. "ASV turpinās piesaukt Ortegas-Murillo režīma pastāvīgos pārkāpumus un izmantos diplomātiskos un ekonomiskos instrumentus, lai atbalstītu demokrātijas atjaunošanu un cilvēktiesību ievērošanu Nikaragvā," izteicies ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Nikaragvas prezidenta vēlēšanas, kuras notika 7.novembrī, izpelnījās starptautisku nosodījumu. Mēnešus pirms balsojuma Ortega aizturēja politiskos oponentus, nodrošinot ceturto pilnvaru termiņu pēc kārtas. Vēlēšanu novērotājiem no Eiropas Savienības un Amerikas Valstu organizācijas nebija atļauts vērot vēlēšanu procesu, un žurnālistiem tika liegta iebraukšana Nikaragvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!