Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV ieviesušas bargas sankcijas pret sociālistisko Venecuēlas valdību. Šie būs nozīmīgākie ekonomiskie pasākumi, kas līdz šim īstenoti pret Latīņamerikas valsti, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Sankcijas iekļauj Venecuēlas valdības aktīvu iesaldēšanu ASV, kā arī liedz veikt finansiālus darījumus ar Venecuēlas varasiestādēm, kuru aktīvi ir bloķēti.

ASV ir viena no 50 valstīm, kas neatzīst sociālistu Nikolasu Maduro par Venecuēlas leģitīmo līderi. Tā vietā ASV atbalsta Venecuēlas Nacionālās asamblejas vadītāju Huanu Gvaidu, kurš sevi deklarēja par Venecuēlas prezidentu šī gada janvārī.

Jau iepriekš ASV centušās izdarīt spiedienu pret Maduro valdību gan ar asas retorikas, gan ekonomisko sankciju palīdzību. Jaunākās sankcijas ir īpaši bargas, jo vērstas ne tikai pret Maduro valdības aktīviem ASV, bet arī tiem indivīdiem, kompānijām un valstīm, kas ar to sadarbojas. Tas nozīmē, ka Venecuēla no ASV puses saskarsies ar līdzīgiem ierobežojumiem, kas vērsti pret tādām valstīm kā Ziemeļkoreja, Kuba, Irāna un Sīrija, atzīmē britu medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!