ASV rīcībā ir videokasete, kas apstiprina Osamas bin Ladena līdzdalību 11.septembra terora aktos, paziņoja viceprezidents Ričards Čeinijs un ASV bruņoto spēku štābu priekšnieku komitejas vadītājs Ričards Maierss.
"Tajā viņš parādīts sarunā, kurā stāsta trešajam cilvēkam - kādam reliģiskam darbiniekam - par 11.septembra terora aktiem," sacīja Čeinijs intervijā telekompānijai NBC. "Man ir skaidrs, ka viņa apraksti liecina par to, ka viņš ir pietiekami informēts par notikušo. Viņa atbildība par terora aktiem nerada šaubas," sacīja Čeinijs.

Viceprezidents, kurš redzējis intervijas fragmentus, apšaubīja kasetes publiskas demonstrēšanas lietderīgumu. "Mums neizraisa sajūsmu doma par to, ka šim tipam tiktu dota vēl viena iespēja parādīties televīzijā," sacīja Čeinijs.

Ģenerālis Maierss intervijā telekompānijai "Fox News" sacīja, ka nevar garantēt saņemtā ieraksta pilnīgu autentiskumu. Tomēr izlūkošanas speciālisti rūpīgi analizē tā saturu, mēģinot iegūt visu ievērības cienīgo informāciju.

Iepriekš par šo atradumu ziņoja laikraksts "Washington Post". Pēc tā datiem, kasete atrasta kādā mājā Afganistānas pilsētā Džalalabadā. Rakstā, atsaucoties uz ASV pārstāvjiem, minēti bin Ladena vārdi, ka uzbrukumos Pasaules tirdzniecības centram (PTC) nodarītie zaudējumi bijuši lielāki par gaidītajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!