Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ceturtdienas vakarā ASV kļuvusi par valsti, kurā ir visvairāk koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 saslimušo – skaits sasniedzis 82 tūkstošus cilvēkus, vēsta “Worldometers”.

Tādējādi ASV ir apsteigusi Ķīnu, kurā līdz šim reģistrēts 81 tūkstotis Covid-19 saslimušo. Vienas dienas laikā ASV ir reģistrēti gandrīz 14 tūkstoši jauni saslimšanas gadījumi.


Jau vēstīts, ka trešdienas rītā ASV nāves gadījumu skaits pārsniedza tūkstoti cilvēku. Visstraujāk skaits palielinājies Kalifornijas un Ņujorkas štatos.

Sabiedrības veselības eksperti ir brīdinājuši, ka ASV varētu "kļūt par Itāliju" vīrusa izplatības ziņā. Pasaules veselības organizācijas (PVO) pārstāve Mārgareta Harisa iepriekš pauda, ka tā kā ASV ir vērojama strauja inficēšanās tempa paātrināšanās, tāds potenciāls varētu būt.

Jau vēstīts, ka patiesais inficēšanās gadījumu skaits ASV, domājams, ir augstāks, un tas nozīmē, ka reālā nāves gadījumu proporcija ir zemāka. Līdz šim ASV reģistrēti 1177 nāves gadījumi, ko izraisījusi Covid-19 saslimšana.

ASV Senāts trešdien pieņēmis bezprecedenta divus triljonus dolāru (1,8 triljonu eiro) vērtu ekonomikas stimulēšanas programmu Covid-19 pandēmijas seku mīkstināšanai. Lēmums tika pieņemts ar 96 balsīm "par", nevienam nebalsojot "pret".

Likumprojekts tagad nodots Pārstāvju palātai, kur, kā sagaidāms, tas tiks pieņemts šonedēļ. Tad to parakstīs prezidents Donalds Tramps

Ekonomikas stimulēšanas programmā paredzēts nodrošināt aptuveni divus triljonus dolāru veselības aprūpes iestādēm, uzņēmumiem un amerikāņiem, kurus smagi ietekmē koronavīrusa pandēmija.

Kopumā pasaulē Covid-19 inficēto skaits pārsniedzis pusmiljona robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!