Foto: AP/Scanpix
ASV 26 gadu vecumā izdarījis pašnāvību programmētājs un interneta aktīvists Ārons Švarcs, kurš bija līdzautors specifikācijai RSS, ko izmanto nepieciešamā tīmekļa satura konstatēšanai, ziņo telekanāls CBS.

Švarcs piektdien atrasts pakāries savās mājās Ņujorkas rajonā Bruklinā, sestdien apstiprināja viņa ģimene. Nav ziņu, kādi ir viņa pašnāvības motīvi, taču viņš cieta no depresijas un jau pirms pieciem gadiem bija teicis, ka vēlas izdarīt pašnāvību.

14 gadu vecumā Švarcs piedalījās specifikācijas RSS 1.0 izstrādē. RSS izmanto, lai konstatētu, ka ir ievietots jauns saturs blogos un ziņu vietnēs. 19 gadu vecumā Švarcs bija viens no sociālo ziņu vietnes "Reddit" izveidotājiem. 2010.gadā viņš dibināja aktīvistu organizāciju "Demand Progress" ("Pieprasiet progresu"), kas iestājas pret cenzūru internetā.

Švarcam bija paredzēts stāties tiesas priekšā par apsūdzībām interneta pirātismā. 2010.gadā viņš ielauzās Masačūsetsas Tehnoloģijas institūta vietnē un lejupielādēja piecus miljonus zinātnisku publikāciju no zinātnisko žurnālu datubāzes, kas ir par maksu. Švarcs bija paredzēts šos darbus ievietot failu apmaiņas vietnēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!