Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pēc ASV izlūkdienestu vērtējuma, Krievijas prezidents Vladimirs Putins joprojām grib iekarot lielāko daļu Ukrainas, trešdien paziņoja ASV nacionālo izlūkdienestu direktore Avrila Heinsa.

Tomēr Krievijas spēki jau ir novājināti kaujās un ir spējīgi tikai uz nelieliem teritoriāliem ieguvumiem, tādēļ gaidāms, ka šis karš turpināsies ilgi, sacīja Heinsa ASV Tirdzniecības ministrijas rīkotā konferencē.

"Mēs saskatām atšķirību starp Putina tuvākā laika militārajiem mērķiem šajā teritorijā un viņa militārajām spējām, ir zināma neatbilstība starp viņa ambīcijām un to, ko [Krievijas] bruņotie spēki spēj sasniegt," teica ASV izlūkdienestu direktore.

Viņa prognozēja, ka Krievijas iebrukums var turpināties vēl ilgi.

"Aina joprojām ir diezgan drūma," atzina Heinsa.

Viņa sacīja, ka ASV izlūkdienestiem pašlaik ir trīs iespējamie kara attīstības scenāriji, un par ticamāko tiek izskatīts konflikts, kam ir lēna attīstība, Krievijai iekarojot nelielas teritorijas, bet nespējot panākt būtisku lūzumu.

Par mazāk iespējamiem scenārijiem tiek uzskatīti varianti, kad Krievijai izdodas panākt lūzumu kara gaitā, vai arī frontes līniju stabilizēšanās, Ukrainai atkarojot nelielas teritorijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!