Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu izmeklētāji Pakistānā jau nopratinājuši nogalinātā teroristu grupējuma "Al Qaeda" līdera Osamas bin Ladena sievas, ziņo CNN. Nekādu vērtīgu informāciju gan šīs pratināšanas nav devušas.

Trīs bin Ladena sievas nopratinājuši ASV izlūkdienesta darbinieki Pakistānas specdienestu uzraudzībā, vēsta CNN.

Visas trīs sievietes esot bijušas naidīgi noskaņotas pret amerikāņiem. Visu trīs sievu vārdā ar izmeklētājiem runājusi tikai vecākā sieva.

Amerikāņu izmeklētāji gan uzstājuši uz katras sievas atsevišķu nopratināšanu, taču Pakistānas varas iestādes to nav ļāvušas.  

CNN avoti norāda, ka nekādu jaunu un vērtīgu informāciju sievas izmeklētājiem nav sniegušas.   

Jau ziņots, ka Divas bin Ladena sievas ir Saūda Arābijas pilsones, bet viena - Jemenas pavalstniece. Viņas un trīs bin Ladena bērni atrodas apcietinājumā Pakistānā kopš 2.maija, kad ASV specvienība nogalināja "Al Qaeda" līderu.

29 gadus vecā Jemenas pilsone Amala Ahmeda Abulfataha ASV specvienības operācijas laikā ir ievainota. Operācijas laikā karavīri nav aizveduši trīs sievietes sev līdzi, jo uzbrukuma laikā viens no specvienības helikopteriem tika sabojāts, bet divos citos lidaparātos neatradās vietas. "Mēs viņas tur vienkārši atstājām," pēc operācijas atzina Pentagona pārstāvis.

Viens no bin Ladena dēliem Haleds uzbrukumā gāja bojā.

Tikmēr bin Ladena ģimene aicina izmeklēt viņa nogalināšanu un prasa ASV paskaidrot, kāpēc viņš nebija sagūstīts dzīvs. Tāpat ģimene prasa atbrīvot no apcietinājuma bin Ladena radiniekus, kas palikuši dzīvi pēc ASV specvienības uzbrukuma "Al Qaeda" līdera rezidencei Pakistānā.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar ASV prezidenta paziņoto teroristu grupējuma "Al Quaeda" līderi bin Ladenu amerikāņu specdienesti nogalināja naktī uz 2.maiju nocietinātā mājā Abotabadas pilsētā netālu no Pakistānas galvaspilsētas. ASV dienesti paziņoja, ka terorista līķis iemests okeānā, savukārt pēcnāves fotogrāfijas Obama pēc vairāku dienu pārdomām nolēma nepubliskot. Bin Ladena nāvi atzinusi arī "Al Quaeda".

Savukārt Irānas informācijas ministrs - specdienestu vadītājs Heidars Moslehi šonedēļ paziņojis, ka bin Ladens miris dabiskā nāvē no slimības vēl pirms ASV paziņojumiem par viņa nogalināšanu specdienestu operācijā Pakistānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!