Foto: AFP/Scanpix
ASV Sentāta inteliģences komiteja paziņojusi, ka uz iztaujāšanu uzaicināti 20 cilvēki, kuri tiks intervēti saistībā ar Krievijas iespējamo iejaukšanos pagājušā gada ASV prezidenta vēlēšanās, trešdien ziņo CNN.

Pašlaik tiek plānots, ka intervijas tiks veiktas ar 20 cilvēkiem. Ar pieciem no tiem jau ir sarunāti precīzi interviju datumi, atzīmē medijs.

"Iespējams, ka nākamajās 10 dienās tiks saplānots laiks, lai intervētu atlikušos 15 cilvēkus," sacīja komitejas pārstāvis.

Pirmā liecinieku noklausīšanās paredzēta jau ceturtdien, ziņo CNN.

Jau ziņots, ka ASV Federālās izmeklēšanas birojs (FIB) "izmeklē Krievijas valdības centienus iejaukties 2016. gada prezidenta vēlēšanās," noklaušināšanas laikā Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejā pavēstīja FIBdirektors Džeimss Komijs Komijs. "Tas ietver ikvienas ar Trampa kampaņu saistītas personas jebkādu attiecību rakstura pārbaudi ar Krievijas valdību", lai noskaidroti, vai "bijusi jebkāda koordinācija starp kampaņu un Krievijas darbībām".

Pagājušā gada nogalē ASV izlūkdienesti paziņoja, ka kiberuzbrukumi notikuši Demokrātu partijas institūcijām, kuru rezultātā atklātībā nonāca demokrātus un viņu kandidāti Hilariju Klintoni diskreditējoša informācija, domājams, visaugstākajā valdības līmenī organizējusi Krievija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!