ASV bruņoto spēku reklamēšana, iznīcinātājiem lidojot zemu virs ASV Kapitolija un Vašingtonas centra, otrdien izraisījusi paniku ASV galvaspilsētas iedzīvotājos.
Vietējās radio un televīzijas stacijas ziņoja par saņemtiem zvaniem no iedzīvotājiem, jautājot par iznīcinātāju lidojumiem, kas tika veikta armijas reklamēšanas un jaunu kareivju vervēšanas kampaņai.

ASV Nacionālās gaisa gvardes pārstāvis kapteinis Šeldons Smits atvainojās par radīto satraukumu un solīja, ka nākotnē par šādiem lidojumiem sabiedrība tiks informēta labāk.

Virs Vašingtonas lidoja divi "F-16" iznīcinātāji un militārām vajadzībām pārveidotās "Boeing 737" lidmašīnas.

"Mēs esam ASV Kapitolija aizstāvji un mēs vēlamies pavēstīt sabiedrībai, ka mēs šeit esam," pirms parauglidojumiem paziņoja ASV Nacionālās gaisa gvardes pārstāvis.

Paraugdemonstrējumiem bija nepieciešamas īpašas atļaujas no Federālās aviācijas administrācijas, jo pēc 11.septembra terora aktiem lidojumi virs ASV lielajām pilsētām tika ierobežoti.

Smits pauda pārsteigumu, kad uzzināja, ka iedzīvotāji Vašingtonā bijuši pārsteigti redzam militāros iznīcinātājus un tas viņiem atgādinājis 11.septembri.

"Mums vienmēr ir lidmašīnas gaisā. Cilvēkiem vajadzētu pierast pie "F-16" iznīcinātājiem virs Vašingtonas. Bet mēs atvainojamies par satraukuma izraisīšanu," sacīja Smits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!