Foto: AP/Scanpix
Tūristu un vietējo iedzīvotāju iecienītais ceļš caur ASV esošo Jeloustonas nacionālo parku ceturtdien, 10.jūlijā negaidīti tika slēgts, jo sāka kust tā asfalta segums, raksta "The Huffington Post".

Parka pārstāvis Dens Hotls paziņojis, ka "ceļš ir pārvērties zupā". Notiekošajā vainojams pārmērīgais karstums termiskajā apgabalā, kurā ir šis parks. Tā dēļ sācis kust parka ceļa asfalts.

Tas pats termiskais siltums, kura dēļ kūst ceļš, dod parkam tā slavenos geizerus un karstos avotus, kurs ar prieku apskata tūristi. Taču tagad šie dabas brīnumi nav pieejami, jo amatpersonas aicina autovadītājus un ceļotājus pa parka ceļu nebraukt.

Parka pārstāvji norāda, ka cilvēku drošības dēļ tā teritorija ir uz laiku slēgta. Tiek pieļauts, ka parks būs slēgts vairākas dienas un par tā atvēršanu iepriekš paziņos.

Jeloustonas nacionālais parks ir pirmais un vecākais nacionālais parks pasaulē. To 1872. gada 1. martā izveidoja ASV Vaiomingas štata teritorijā un neliela tā daļa atrodas arī Aidaho un Montānas štatos. Tas ir slavens ar geizeriem, karstajiem avotiem un citiem ģeotermāliem veidojumiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!